A Desert Wolf nevű amerikai cég elkészítette a tömegoszlató paintball drónt

Paprikasprayvel, vakító fényekkel és paintball-lövedékkel is támad a készenléti rendőrök gépi utódja.

A Skunk, vagyis bűzös borz nevű drón a Desert Wolf nevű amerikai cég fejlesztése, amelyet egy londoni IFSEC biztonságtechnikai expón mutattak be először. A nemzetközi rendvédelmi szervek számára rendelhető oktokopter 45 kilogrammnyi tömeget tud szállítani, és igény szerint felszerelhető különböző – élet kioltására nem alkalmas- fegyverzettel. A robotrepülőből huszonöt darabot már megrendeltek a cégtől. A BBC szerint többek közt biztonsági cégek, dél-afrikai bányatársaságok és hatóságok is vannak a megrendelők között, ami már most kiváltotta a BBC által megkérdezett brit szakszervezeti vezető ellenérzéseit.

A drón több különböző tömegoszlató eszközzel is fel van szerelve: kevésbé kritikus helyzetben csak stroboszkópot és vakító fényű lézert használ, illetve a távolban tartózkodó pilótája hangszórón keresztül is tud beszélni a tömeghez, amelyet a beépített mikrofonon keresztül hall is.

A Desert Wolf tömegoszlató drónjaForrás: Desert WolfA robotrepülő éjszakai használatot biztosító hőkamerával és hagyományos kamerával is rendelkezik, ls repülésének minden egyes mozzanatát rögzíti. Gyártója szerint pedig egyetlen operátor is elegendő több, rajban repülő Skunkot is tud irányítani. A drónpilóta tevékenységét a rendszer ugyancsak rögzíti, hogy utólag ellenőrizhető legyen az oszlatás folyamatának helyessége.

Keményebb helyzetekre is felkészítették a drónt, az aljához kapcsolt négy darab fegyverből a paintballokhoz hasonló festéklövedékeket vagy a paprikaspray-khez hasonló, szemet irritáló töltetű lövedéket tud kilőni, méghozzá másodpercenként húsz darabot az előzetesen betárazott négyezerből.

A tömegoszlató drón 3D látványterveForrás: Desert WolfA drónból Mozzy néven egy vadállatok befogására specializált változat is létezik, amely altatólövedékeket tud kilőni. Mivel a drón felülről közelít, és aránylag halk, kevésbé riasztja meg az állatokat, mint ha a földön közelítik meg őket.

Forrás:origo.hu

Olvastad már?

paintball_arena_logo_amp_small

Kapcsolat

5600 Békéscsaba, Orosházi utca 32

+36 30 535-2038 paintballarenabcs@gmail.com

Nyitvatartás: előre egyeztetett időpontban.

Szülői nyilatkozat paintballhoz Letöltés

Copyright 2019 Paintballarena © Minden jog fenntartva