Katonákká válhatnak a nyári szünetben: 4 turnusban rendeznek honvédelmi tábort Vásárhelyen

Fegyelem, csapatszellem, csapda- és menedéképítés, sátorban töltött éjszakák – némi ízelítő a katonaéletből, amit megtapasztalhatnak azok a 12 és 18 év közötti fiatalok, akik részt vesznek a honvédelmi táborban Vásárhelyen.

– Ez a tábor nagy kaland, kihívás és mindenkinek szól, akit érdekel a katonaélet. Fizikálisan nehéz, ezért a terhelés szempontjából folyamatosan figyeljük a fiatalokat, mert azt szeretnénk, hogy teljesíthető legyen – mondta az MH 5. Bocskai István Lövészdandár vásárhelyi helyőrségének őrnagya, Hazadi János.Immár negyedik alkalommal szerveznek július elejétől augusztus közepéig honvédelmi táborokat. Egy nyáron négy, egyenként 5 napos turnusban a 12–15 és a 15–18 éves korosztályt fogadják. A vásárhelyi az ország egyik legnépszerűbb ilyen tábora – idén 24 óra alatt betelt minden hely az internetes regisztráción. Csak a szentesi búvártábor a kedveltebb, ott kevesebb mint 4 óra alatt fogytak el a helyek.

Hazadi János elmondta: vannak visszatérők és akadnak vándorok is, utóbbiak egy nyáron több helyre is elmennek, komolyan készülnek az egyenruhás életre.

Megtudtuk, a tábor első napja az ismerkedéssel telt, utána jöttek sorban a programok, feladatok: tájékozódás, terepismeret, éjszakai riadó, túlélési fogások elsajátítása, elsősegélynyújtás, légpuskás lövészet és akadálypálya. Tegnap ottjártunkkor a délutáni paintballcsatára készülve a két csoport álcafestést készített, csapdákat, fedezékeket alakítottak ki a terep adottságaihoz alkalmazkodva. A mai zárónapon is versenyeznek a fiatalok, szellemi, akadálypálya, lövészet és alaki bemutató vár rájuk. Végül díjazzák a legjobb lányt és fiút, a legjobb lövőt, a legbajtársiasabb és a legkitartóbb növendéket, utóbbi húzhatja majd le jutalomból a táborzászlót.

Forrás:délmagyar.hu

Olvastad már?

paintball_arena_logo_amp_small

Kapcsolat

5600 Békéscsaba, Orosházi utca 32

+36 30 535-2038 paintballarenabcs@gmail.com

Nyitvatartás: előre egyeztetett időpontban.

Szülői nyilatkozat paintballhoz Letöltés

Copyright 2019 Paintballarena © Minden jog fenntartva