Paintball tippek kezdő játékosoknak

1) Amikor a játék kezdetén végigsétálsz a pályán a kezdőponthoz, jól figyeld meg az előnyös és hátrányos részeket rajta. Keress olyan helyeket, amelyek jó fedezéket nyújthatnak, vagy előnyösek egy támadásnál. Próbálj egy általános térképet összeállítani a fejedben, hogy jobb taktikai döntéseket hozhass, amikor már fütyülnek a golyók a füled mellett.

2) Mielőtt befutsz a „tökéletes bunkerbe” jól nézz körül!

Fontos, hogy az ne egy magányos fedezék legyen egy nyílt tér közepén. Keress fákat és egyéb taktikai pontokat, amelyek fedezetet nyújtanak egy esetleges visszavonuláshoz. Fontos, hogy mindig nyitva hagyd a lehetőségeidet úgy, hogy az ellenfeleidnek ne legyen egyértelmű mi a következő lépésed.

3) Ha még nem vettek észre próbálj meg guggolni, összegörnyedni. Ha mozogsz tedd azt nagyon lassan és húzd jól össze magad. Ez egyszerű kémia – az emberi agy azonnal észreveszi a mozgást, még akkor is ha az majdnem a látóterén kívül esik. Amikor mozogsz csöndben tedd – mindig fedezékek mögött. Ezek így nem csak a lövedékektől fognak megvédeni, hanem alapvető takarást adnak elősegítve így a lopakodást. A lassan mozgó alakok sokkal kevésbé feltűnőek, mint bárki aki végigszáguld a pályán nyílegyenesen. A figyelemelterelés ezen formáját nagyon jól ki lehet használni a csapatjátékokon. Természetesen vannak még szabályok amelyeket be kell tartani, hogy ez a taktika beváljon. Nem hasznos például, ha terepszínű ruházat helyett sötét rószaszín, vagy citromsárga ruhákban osonsz :). Még egy fontos adalék: Ha elkezdenek lőni rád azonnal rohanj fedezékbe! RAMBO csak a filmekben létezik.

4) Van itt egy másik hiba is amit a kezdők mindig elkövetnek újra és újra. Próbálj csöndes maradni amennyire csak tudsz (semmi kiabálás) + NE LŐJJ ADDIG AMIG NEM TISZTA A CÉLPONT! Rengeteg kezdő játékost látni akik több tárnyi lövedéket kilőnek vaktában anélkül, hogy az bármelyik célpontot megközelítené. Ilyenkor nem csak elpazarolnak rengetek lövedéket, de a pozíciójukat is elárulják mindenkinek aki eddig nem tudta hol vannak. Ez megint egyszerű emberi fiziológia. Lőnek rád -> összehúzod magad és nem jössz elő. Amikor nem viszonzod a tüzet és nem bújsz elő, az ellenfél úgy érzi biztonságos neki mozogni -> Megpróbál lerohanni és kifut a nyíl terepre, hogy megközelítsen -> BUMM! Akkor lövöd le amikor a leginkább kiszolgáltatott.

5) A következő taktika a bunker elleni harcoknál használható. Általában a bunker elleni harcok nagyon egyhangúak… felugrás, tüzelés, elbújás… az ellenfélnél… felugrás, tüzelés, elbújás .. ez megy folyamatosan addig, amíg valaki beviszi a mázlis lövést. Ezért amikor viszonzod a tüzet, maradj fent, célozz és várj. Az ellenfél benne van a ritmusban, azt hiszi most te bújtál vissza, így felugrik egy lövésre és ekkor le tudod szedni.

6) Amikor csak lehetséges maradj lent és mozogj! Ennek az a célja, hogy minimális célpontot nyújtsd az ellenfélnek – így kisebb az esélye, hogy eltaláljon.

7) Próbáld elkerülni a „csőlátást”!Tartsd nyitva a szemed és a füled!

A csőlátás az, amikor csak egy ellenfélre / bunkerre koncentrálsz. Ez nem csak a leszűkíti a teljes játék átláthatóságát, de bármikor lerohanhatnak / becsapdázhatnak oldalról, vagy hátulról.

8) Sun Tzu – A Háború Művészete c. művében olvasható: „Ismerd az Ellenfelet és ismerd Magadat!”. Ez ebben a helyzetben azt jelenti, hogy tudd mivel állsz szemben és tudd Te mire vagy képes. Meg kell ismerned a legelterjedtebb paintball fegyvereket és meg kell tanulnod a tulajdonságaikat! Tudnod kell, hogy az ellenfeled egy gyenge markerrel lődöz rád, vagy valami gyorstüzelő flatline puskával. (A hatékony célozható lőtávolság lehet 30 de akár 90 méter is!) Sun Tzu azt is mondta: „Azok akik tudják mikor kell harcolni és mikor nem szabad harcolni azok lesznek csak győztesek.”. Általános igazság az, hogy a piacon kapható kiegészítő csövekkel messzebbre és pontosabban tudsz lőni mint a fegyverekkel vásárolható gyári csövekkel, de soha ne felejtsd el az alap igazságot: Minden fegyver csak annyira pontos mint az ember aki lő vele.

9) Azonosítsd kire lősz!

Számtalanszor előfordul az, hogy az embert a saját csapattársa szedi le, mert nem vette észre, hogy egy csapatban vannak. Nem egyszer látni kezdőket továbbá amint teljes tárakat engednek ki tárgyakra, mert a játék hevében úgy látták, hogy valaki mozog a közelében.

10) Élvezd a játékot!

Sok ember elfelejti, hogy a paintball csak játék. Rengetegen vannak akik felhúzzák magukat, idegeskednek, káromkodnak… Ez csak játék! Ne csalj! Egyrészt azért, mert ez nem illik egy sportemberhez, másrészt pedig a többiek játékát teszed vele tönkre. Ha te csalsz és ezt látják a többiek, Ők is így fognak veled viselkedni + egy találat helyett kapsz majd 20-at és akkor már ha akarsz sem fogsz tudni játékban maradni.

forrás:szabadban.hu

Olvastad már?

paintball_arena_logo_amp_small

Kapcsolat

5600 Békéscsaba, Orosházi utca 32

+36 30 535-2038 paintballarenabcs@gmail.com

Nyitvatartás: előre egyeztetett időpontban.

Szülői nyilatkozat paintballhoz Letöltés

Copyright 2019 Paintballarena © Minden jog fenntartva